open-navfaktor-logo
search
Prijateljski duel
Trebala je to biti obična utakmica niželigaša, a onda su se umiješali kladioničari
Švedska je jedan od rijetkih evropskih zemalja koja nije pribjegla metodama koje su koristile brojne države na Starom kontinentu kako bi spriječile pandemiju koronavirusa.
31.03.2020. u 18:38
get url
text

Početka nove fudbalske sezone u ovoj skandinavskoj zemlji je odgođen, ali se igraju prijateljske utakmice, pogotovo kada je riječ o nižerazrednim klubovima.

U nedostatku sportskih događaja kladionicama su interesantne i utakmice poput prijateljskog duela dva švedska niželigaša.

Sedmoligaš Eskilstuna FC i osmoligaš Nashulta GoIF željeli su odigrati prijateljski susret na 90 minuta praktično bez gledalaca, a onda su odjednom na telefone igrača i trenera počeli dolaziti pozivi iz cijelog svijeta.

- Cijeli jučerašnji dan stizali su pozivi našim igračima i osoblju. Kontaktirali su ih preko društvenih mreža, iz cijelog svijeta i poruke su bile uglavnom: "Sretno, nadamo se da ćete izgubiti". Nastao je haos oko nebitne utakmice - kazao je predsjednik Eskilstune Bengin Ozeran.

- Odlučili smo otkazati utakmicu zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate što se može dogoditi nakon što su igrače kontaktirali razni ljudi. Čak su kontaktirali trenera u istoj diviziji u kojoj igramo kako bi provjerili kako igramo i kako smo igrali u prošlosti. Ljudi su čak kontaktirali s nekim od naših bivših igrača i pitali o našem startnom sastavu. Bilo je bolesno - dodaje Ozeran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.