open-navfaktor-logo
search
Upoznali se u kafani
Trebinjca i Bilećanina ubile dvije ručne bombe, okolnosti se još utvrđuju
Aleksandar Pravica (45) iz Trebinja i Gojko Šarenac (43) iz Bileće poginuli su od ekplozije ručnih bombi u porodičnoj kući Šarenca u selu Donji Davidovići u općini Bileća.
17.02.2021. u 15:39
get url
text

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju potvrđeno je da su eksplodirale dvije ručne bombe, ali nisu mogli otkrivati više detalja u smislu otkud eksplozivne naprave i kako je došlo do njihovog aktiviranja.

Tijela nastradalih, nakon uviđaja, bit će prebačena u trebinjsku mrtvačnicu, gdje će se obaviti obdukcija, kazao je za Faktor portparol Tužilaštva Srđan Vukanović.

Sve se, kako je utvrđeno, događalo u noći između ponedjeljka i utorka, a policiji je slučaj prijavljen sinoć oko 23 sata.

Vukanović je kazao da je obavljenim istražnim radnjama isključena mogućnost umiješanosti eventualno neke treće osobe.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvojica muškaraca upoznala su se kobne noći u kafani u susjednom Divinu, a nakon što se Pravica požalio da nema gdje prespavati, Šarenac mu je ponudio prenoćište u svojoj kući.

VEZANI TEKST - U eksploziji kod Bileće poginule dvije osobe

Šta se dalje dešavalo, niko sa sigurnošću ne zna. 

Iako se spekuliše da su obojica aktivirala po jednu ručnu bombu, to će tek biti utvrđeno nakon što budu analizirani tragovi pronađeni na mjestu događaja.

Izuzete su kašike ručnih bombi koje će biti vještačene i utvrdit će se koja vrsta ručnih bombi je u pitanju.

Iz Policijske uprave Trebinje jutros je saopćeno da je bilećkoj policiji sinoć prijavljeno da se G. Š. ne javlja na mobilni telefon, pa je policija odmah otišla u njegovu kuću na kojoj su zatekli popucala stakla, a u kući dva tijela.

Prema nezvaničnim informacijama, Pravica je zbog trgovine često dolazio u sela oko Bileće i Berkovića i tako se upoznao sa Šarencem koji je živio od branja i prodaje drva i poljoprivrednih poslova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.