open-navfaktor-logo
search
Velikan na prodaju
Treći najbogatiji čovjek na svijetu želi kupiti klub za koji igra bh. reprezentativac
Iz grupe "Louis Vuitton" su potvrdili da bi njihov vlasnik zaista volio imati fudbalski tim koji bi činili najbolji igrači i najuspješniji trener
03.12.2019. u 20:06
get url
text

Bernard Arnault, vlasnik poznatog modnog brenda "Louis Vuitton", izjavio je da je i dalje zainteresovan da kupi fudbalski klub Milan, ali i da bi volio u timu iz snova imati zvijezdu Lionela Messija kojeg bi predvodio trener Pep Guardiola, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji su prošlog mjeseca pisali da ovaj milijarder pokušava kupiti Milan, iako je njegov sin negirao da je to istina.

Ipak, kako piše italijanski list "La Repubblica", najbogatiji Evropljanin i treći najbogatiji čovjek u svijetu spreman je platiti koliko god je potrebno da u Milan, svoj budući tim, dovede Messija i Guardiolu, ili pak Kyliana Mbappea i Jurgena Kloppa.

Iz grupacije "Louis Vuitton" su potvrdili da bi njihov vlasnik Arnault zaista volio imati fudbalski tim koji bi činili najbolji igrači i najuspješniji trener.

Predstavnici američke investicijske kompanije Elliot Management su ranije davali naznake da su spremni prodati Milan, posebno nakon vrlo loših rezultata ove sezone.

Rossoneri poslije 14. kola zauzimaju tek 11. poziciju u Serie A sa 17 bodova, a još uvijek imaju i neriješen spor sa Gradskim vijećem oko rušenja "San Sira" i izgradnje novog stadiona.

Klub također ima budžetski deficit od 146 miliona eura i suočava se s problemima privlačenja novih sponzora, jer im uskoro ističe ugovor sa Fly Emiratesom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.