navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dermatolozi otkrivaju

Trendovi koji će dominirati u 2022: Neka vam njega kože postane prioritet

U posljednjih nekoliko mjeseci već možemo vidjeti nagovještaje trendova za nadolazeću sezonu, posebno kada je riječ o modi i makeupu.

Objavljeno: 22.12.2021. u 20:04
get url
text

Ali, šta je s njegom kože?

Skincare je još u prošloj godini populariziran i priznajemo da su mnogi sretni zbog toga. Njega kože napokon je postala prioritet i počelo se shvatati da bez lijepe i zdrave kože nema ni dobrog makeup looka.

No, čak i u njezi kože, konstantno se upoznajemo s novitetima bilo da je riječ o proizvodima ili tretmanima.

Vrijeme je da se upoznamo s trendovima za iduću godinu, a otkrivaju ih dermatolozi.

Tvrdi šamponi i sapuni

Ovaj smo trend mogli namirisati već ove godine pojavom tvrdih šampona za kosu, no sada idemo korak dalje ili natrag, ovisi kako gledate. Ovakvi šamponi i sapuni koriste se već godina, iako danas, naravno, u razvijenoj verziji koja radi na očuvanju planete.

S obzirom na sve veću osviještenost ljudi, u idućoj sezoni očekuje se veliki povratak tvrdih sapuna u razgradivoj, eko-ambalaži, no vrlo je važno da nakon svakog korištenja sapun isperete i čuvate na suhome mjestu gdje neće sakupljati bakterije.

Tretmani usana

Ako ste od onih koji muku muče s njegom usana otkako nose maske, onda ste došli na svoje. Budući da se nadamo kako će kroz iduću godinu pandemija doživjeti zadnje trenutke, svaka prilika u kojoj nećemo nositi maske bit će odlično iskorištena. Baš zato, hidriranje usana, piling i konstantna njega bit će ono što ćemo najviše koristiti. Izbjegavat ćemo balzame s parfemima, mentolom i alkoholima, a u prvi plan stavljati one doista hidratantne, sos balzame koji će nam spasiti usne.

Njega tijela nikada nije bila važnija

Davno su prošli oni dani kada ste bubuljice na tijelu rješavali kremicama za lice. Akne po tijelu bit će u fokusu rješavanja 2022. godine, što već vidimo po proizvodima koji su počeli izlaziti, specijalizirani za kožu tijela.

Zaista je bilo i zapostavljanja hidriranja kože tijela, jer upravo u tome i leži odgovor na pitanje - kako izgleda koža tijela bez akni i reakcija?

Prištići između ostalog mogu biti reakcija na dehidraciju.

Birajte šampone s nježnijim sastavima, specijaliziranim za problem koji imate.

Proizvodi za nadopunu

Još jedno ekorješenje su proizvodi za nadopunu koje su brendovi već počeli uvrštavati na svoje police. Osim što počinju prodavati pakiranja za nadopunu, počinju mijenjati i materijal ambalaža koji se može reciklirati.