open-navfaktor-logo
search
Saga se nastavlja
Trener bivšeg Zmaja među kandidatima za novog trenera Juventusa
Sportski direktor tima iz Torina protekle sedmice sreo se sa trenerom Lazija, kako bi provjerio njegovu spremnost za prelazak u Torino
22.05.2019. u 07:59
get url
text

Nakon što je Juventus nedavno najavio kako Massimiliano Allegri u narednoj sezoni neće sjediti na klupi Juventusa, krenule su spekulacije u njegovom potencijalnom nasljedniku.

Spominjali su se Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Jose Mourinho, a italijanski ekspert za fudbalske transfere Gianluca Di Marzio tvrdi kako su Simeone Inzaghi i Maurizio Sarri ozbiljni kandidati za novog trenera Stare dame.

Navodno se sportski direktor tima iz Torina protekle sedmice sreo sa trenerom Lazija, kako bi provjerio njegovu spremnost za prelazak u Torino, pa se čini kako je trener bivšeg Zmaja Senada Lulića jedna od prvih opcija za Allegrijevog nasljednika. Inzaghi s Nebeskoplavima ima važeći ugovor do 2020. godine.

Osim trenera rimskog kluba, kao potencijalni kandidat za novog Juventusovog trenera dobro kotira i Maurizio Sarri, piše Corriere dello Sport. Sadašnjeg menadžera Chelseaja će po svim prilikama na ovom mjestu naslijediti klupska ikona Franck Lampard.

Sve su glasnije priče na Otoku kako je Franck Lampard najozbiljniji kandidat za nasljednika Maurizija Sarrija na klupi Chelseaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.