open-navfaktor-logo
search
Vrhovac na klupi
Trener Čelika u problemima pred gostovanje u Tuzli
Naš je cilj da pobijedimo i tako ćemo se postaviti, najavljuje Slaviša Božičić
22.11.2019. u 14:30
get url
text

Fudbaleri Čelika jutros su obavili trening te otputovali u Tuzlu, gdje će sutra u sklopu 17. kola BHT Premijer lige igrati protiv četvrtoplasirane ekipe Tuzla Cityja.

Zeničani su pred ovu utakmicu saznali i kaznu za neodigranu utakmicu 15. kola na Grbavici protiv Željezničara, koja je za sarajevski klub registrovana službenim rezultatom 3:0, dok je Čeliku oduzeto i tri boda. Zeničani sada, umjesto 19, imaju 16 bodova.

- Može nam biti žao zbog oduzetih bodova, vjerujem da će se klub i žaliti na odluku, ali o tome tek kasnije možemo razmišljati. Ostaje nam da što bolje odigramo preostala tri kola, ali prije svega da odradimo ovo gostovanje kod Tuzle. Naš je cilj da pobijedimo i tako ćemo se postaviti - najavljuje trener Čelika Slaviša Božičić, koji dodaje kako putuju u kompletnom sastavu.

Međutim, mladi reprezentativac Vedran Vrhovac neće početi utakmicu jer je u pauzi bio s U21 reprezentacijom u Velsu, dok su zbog povreda za nastup su upitni Filipito Carlos te Ante Blažević.

- Vrhovac neće početi, ali bit će na klupi pa možda ipak uđe u igru. Carlos i Blažević također idu s nama pa ćemo odlučiti neposredno pred utakmicu da li će neko od njih dvojice moći početi. Novost je da se u početnu postavu vraća Haris Dilaver, koji će predvoditi naš napad - najavljuje Božičić.

Susret u Tuzli igra se u subotu od 13 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.