open-navfaktor-logo
search
Veliki kompliment
Trener koji je Kolašincu dao kapitensku traku juniora Schalkea otkrio najveću vrlinu Zmaja
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac spreman će dočekati nastavak sezone u engleskoj Premier ligi koji je zakazan za 17. juni.
05.06.2020. u 10:56
get url
text

Izabranike Mikela Artete očekuje ozbiljan test na gostovanju kod tima na čijoj je klupi do nedavno sjedio u ulozi asistenta.

Pred duel sa bivšim "šefom" dobra vijest za Artetu svakako je oporavak Kolašinca, ali i Kierana Tierneyja, koji također igra na poziciji lijevog beka.

Zmaj je prije tri godine stigao u redove Topnika, no u Schalkeu, čiji dres je nosio od 2011. do 2017. godine, ali u Gelsenkirchenu, i dalje je omiljen.

Brojnim akcijama Kolašinac je pridobio naklonost navijača Schalkea, a poslije gola protiv Kölna pokazao je majicu na kojoj je pisalo "Nordkurve u tvom gradu", a prije odlaska u London boravio je s navijačima Kraljevskoplavih na tribini tokom gostovanja kod Ingolstadta.

Sead Kolašinac je u sezonio 2011/2012 bio kapiten juniorske ekipe Schalkea, a tadašnji trener juniora Rudara Norbert Elgert prisjetio se tih dana.

- Seo je i tada bio prava borbena mašina. On je bio naš vođa i pravi timski igrač. Glavne odlike su mu bile fizička snaga i velika volja i želja za pobjedom. Još u juniorskom uzrastu pored njega je mogao proći ili igrač ili lopta, oboje nikako - kazao je Elgert za Reviersport.de.

Početkom ove sezone Kolašinac se zajedno sa svojim klupskim kolegom i kumom Mesutom Ozilom našao na udaru pljaškača, a i tada je bh. reprezentativac reagovao onako kako bi reagovali tek rijetki.

- Sejo ima mnogo vrlina, ljudskih i fudbalskih. Ipak, jednu stvar kod njega posebno cijenim. Ako ti je on prijatelj, drugi ti ne treba. On za svoje prijatelje i svoj tim ide kroz vatru - rekao je trener koji je Kolašincu dao kapitensku traku u juniorima Schalkea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.