open-navfaktor-logo
search
Ole Gunnar Solskjaer
Trener Manchester Uniteda poslao upozorenje Interu, Realu i Juventusu
Morate da imate prave igrače po pravoj cijeni. Ako pogledate naš tim sada, imamo dovoljno dobrih igrača, rekao je Solskjaer
10.07.2019. u 11:14
get url
text

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, uputio je indirektno upozorenje Interu, Juventusu i Real Madridu da neće prodavati igrače tokom ljetnog prijelaznog roka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Crveni đavoli se nalaze na pripremama u australskom Perthu odakle je Solskjaer poručio da je atmosfera u timu sjajna i da ima dovoljno dobro igrača za narednu sezonu.

S druge strane, od početka prijelaznog roka britanski, italijanski i španski mediji sele Paula Pogbu u Juventus ili Real Madrid, Romelua Lukakua u Inter. Istina, isto pokušava uraditi i Pogbin agent Mino Raiola, koji je u nekoliko navrata kazao da francuski reprezentativac želi napustiti Old Trafford.

- Pogba se nikada nije izdvajao iz tima. Uvijek je za tim davao sve od sebe i ne mogu vam reći ništa osim da agenti stalno pričaju. Ne mogu ovdje sjediti i govoriti o Pogbi i tome šta agenti govore. Imamo još nekoliko godina njegovog ugovora i to će biti fantastično - rekao je Solskjaer i nastavio:

- Koliko ja znam, nismo dobili nikakve ponude za naše igrače. Mi smo Manchester United, ne moramo da prodajemo igrače, ali ni da ih preplaćujemo kada ih dovodimo. Morate da imate prave igrače po pravoj cijeni. Ako pogledate naš tim sada, imamo dovoljno dobrih igrača.

Manchester United je u dosadašnjem toku prijelaznog roka doveo Daniela Jamesa iz Swanseaja za 15 miliona eura i Aarona Wan-Bissaku iz Crystal Palacea za 56 miliona. Klub su napustili Ander Herrera (PSG) i Antonio Valencia (LDU Quito).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.