open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Tuzlaka
Trener Osijeka pohvalio Slobodu: Čini se da su naši igrači potcijenili suparnika i ligu
Igru Crveno-crnih pohvalio je i trener Osijeka Dino Skender, koji nije mogao biti zadovoljan igrom svoje ekipe
15.07.2019. u 11:28
get url
text

Generalka je bila uspješna za fudbalere tuzlanske Slobode. Tuzlaci su u subotu u Gradskom vrtu pred oko 1.500 gledalaca savladali Osijek rezultatom 3:2.

Igru Crveno-crnih pohvalio je i trener Osijeka Dino Skender, koji nije mogao biti zadovoljan igrom svoje ekipe, naročito zbog činjenice da je hrvatski klub u prvih 45 minuta primio tri pogotka.

- Tuzlaci su se prezentirali u jako dobrom izdanju i doveli su nas u situaciju da su bili bolji u određenim segmentima igre. Bilo je vidljivo da nismo baš dobro ušli u utakmicu, čini se da su naši igrači malo i potcijenili suparnika i ligu iz koje dolazi što je Sloboda znalački kažnjavala - rekao je Skender, pa nastavio:

- Mislim da nam je ekipa u ovoj utakmici bila više fokusirana na ono što nas uskoro čeka u službenim nastupima, nego na ovaj dvoboj, a onda posljedično dođe i ovakav rezultat. Napravili su nam dosta problema, imali su previše otvorenog prostora u sredini te iza naše zadnje linije, a kod nas nije bilo čvrstine i koncentracije - konstatovao je trener Osijeka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.