open-navfaktor-logo
search
Vjeruju u čudo
Trener Zrinjskog optimista: Nadu nam niko ne može oduzeti...
Svjesni smo da moramo biti hrabriji i odlučniji, poručio je Hari Vukas
14.08.2019. u 12:48
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog sutra će pokušati napraviti čudo i nadoknaditi tri gola zaostatka protiv Malmoa u revanšu 3. kola kvalifikacija UEFA Evropske lige.

Plemići su u prvom meču poraženi sa 0:3 i sutra od 19 sati na Pecari će uz podršku navijača pokušati slaviti pobjedu koja bi ih odvela u play-off Evropske lige.

Hari Vukas, trener Zrinjskog, optimista je pred ovaj duel.

- Rezultat prve utakmice pozitivan je za goste. Bila je to njihova najbolja utakmica u posljednje vrijeme. Dali su sve na taj susret, postigli su što su željeli. Mi nismo bili dobri, posebno prema naprijed, gdje je naše razmišljanje bilo ako budemo pravi da možemo napraviti nešto kao i u Utrechtu. Imali smo šanse, nismo ih iskoristili i moramo gledati samo prema naprijed - kazao je Vukas dodavši:

- Našu nadu nam ne može niko oduzeti, jer je u fudbalu sve moguće. Odmorni smo i imali smo mirnu pripremu za utakmicu. Spremni smo za utakmicu, a prolaz ne smijemo obećavati iako ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo. Svjesni smo da moramo biti hrabriji i odlučniji. Oni imaju kvalitet, ali i iza sebe imaju tešku utakmicu, jer su za vikend igrali derbi, pa ćemo vidjeti što se može uraditi.

Prvotimac Staniša Mandić svjestan je da njega i saigrače čeka teška utakmica.

- Malmo je odličan tim, ali vjerujem u nas. Neki su nas otpisali nakon 0:3, no ja mislim da imamo svoje šanse i na nama je da damo sve od sebe, jer je u fudbalu sve moguće. Pokušat ćemo ispoštovati dogovor i napasti ih. Malmo je preiskusna ekipa. Protiv njih nismo uspjeli ponoviti izdanje protiv Utrechta, ali imamo novih 90 ili čak možda 120 minuta ispred sebe koje željno iščekujemo - izjavio je Mandić naglasivši da je ekipi prijao odmor u domaćem prvenstvu jer je meč protiv Zvijezde 09 prolongiran za naredni slobodan termin u jednu od predstojećih srijeda.

Trener Vukas sutra neće moći računati na napadača Irfana Hadžića, koji je otputovao na potpis ugovora sa Akhisarom, dok je Dario Rugašević povrijeđen.

Duel Zrinjski - Malmo igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu Pecara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.