open-navfaktor-logo
search
Mostarski rivali
Treneri i kapiteni Zrinjskog i Veleža uputili apel navijačima pred gradski derbi
Predstojeće 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi gradski derbi Zrinjskog i Veleža na stadionu Pod Bijelim brijegom. 
07.05.2021. u 12:47
get url
text

Sportski savez Grada Mostara tim je povodom i ovog puta organizovao zajedničku konferenciju za medije mostarskih rivala na kojoj su treneri i kapiteni najavili otvorenu igru i nastojanje da se pobijedi, uz nadu da oko stadiona ili na ulicama Mostara neće biti navijačkih nereda.

- Najnormalnija je priprema za meč, kao i za sve druge od početka sezone. Uvijek će biti tenzija jer to je derbi. Očekujemo tešku utakmicu, a Veležov niz od 15 mečeva bez poraza za nas je veliki izazov. Nadam se pozitivnom rezultatu, još pet kola je pred nama i mi smo blizu cilja. Moramo učiniti sve da ovu poziciju zadržimo i napredujemo - izjavio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež Feđa Dudić naveo je da igrači kojim raspolaže za derbi sa mnogo samopouzdanja dočekuju ovaj meč, te da nijednu utakmicu ne izdvajaju kao važniju od drugih, pa tako ni gradski derbi.

- Na treninzima imamo dobru atmosferu, a o našem karakteru najbolje govore posljednji rezultati i tri vezana trijumfa nakon šoka na utakmici protiv Olimpika i primljenog gola u sudijskoj nadoknadi. Utakmica je za nas važna jer bi bodovi iz nje bili ogromni na putu ka konačnom cilju, a za nas bi bilo pozitivno i ako bismo remizirali. Ipak, idemo na pobjedu jer ne znamo drugačije igrati - poručio je Dudić.

Dobroj igri i pozitivnom rezultatu na gradskom derbiju nadaju se i kapiteni Nemanja Bilbija (Zrinjski) i Denis Zvonić (Velež).

- Nema nepoznanica između Veleža i nas. Utakmica je jako važna i za jedne i za druge jer se borimo za Evropu, a nadam se i da će proteći sve u najboljem redu - istakao je Bilbija.

Slično razmišlja i Denis Zvonić.

- Derbi je, to sudim i po odzivu novinara na ovu konferenciju, dobio na značaju. Što se nas tiče, jedva čekam da istrčimo na teren i damo sve od sebe kako bismo nastavili ovaj pozitivan niz - rekao je Zvonić.

Treneri i kapiteni Zrinjskog i Veleža pozvali su navijače da se na dan derbija, kao i u danima prije i poslije derbija ponašaju fer uz nadu da se neće dogoditi incidenti poput nedavnih na ulicama grada.

Velež će sutra biti oslabljen za Nemanju Anđušića i Harisa Ovčinu, dok u timu Zrinjskog neće biti Miljana Govedarice, Ivana Enina, Luisa Ibaneza i Miloša Filipovića.

Meč se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom sutra sa početkom od 19.05 sati, a sudit će ga Elvis Mujić iz Banovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.