Praznična zabava

Trg slobode u Tuzli: Pored Plavog orkestra stiže Crvena jabuka, Amel Ćurić, Goca Tržan...

Objavljeno: 05.12.2018. u 15:46 Autor: J. B.

Nakon nastupa "Plavog orkestra" u novogodišnjoj noći zabava se nstavlja uz "FM Jam" ekipu, odnosno Frenkieja, Kontru, Indiga i DJ Soula

Trg slobode u Tuzli: Doček dječije Nova godina FOTO: ARHIVA

Tuzla će i ove godine imat javni doček Nove godine, ovoga puta uz "Plavi orkestar", ali i mnogo kocerata i zabavnih sadržaja koji će prethoditi najluđoj noći. Centar svih zbivanja bit će Trg slobode, gdje će biti postavljeno 30 drvenih kućica. Sve počinje u petak 7. decembra i trajat će do pravoslavnog Božića 7. januara.

Javni doček Nove godine organizira Turistička zajednica grada Tuzle, a potvrđeno je da će pored "Plavog orkestra" koji će na sceni biti oko ponoći, na Trgu slobode od 21 sat nastupiti lokalni "TNT band". Nakon nastupa "Plavog orkestra" zabava se nstavlja uz "FM Jam" ekipu, odnosno Frenkieja, Kontru, Indiga i DJ Soula.

Udruženje samostalnih obrtnika grada Tuzle organizrat će jedan dio programa u centru Tuzle pod nazivom "Zimska čarolija" i imat će 13 drvenih kućica. Udruženja "Magic Factory", "Life style" i "Venus Amica" će na drugoj strani trga postaviti 17 kućica koje će činiti "Zimski grad", a oni najavljuju i bogat muzički program.

- U petak će posjetioce zabavljati tuzlanski "TNT Band", a u subotu nam dolazi prva veće zvijezda, Jasmin Stavros. Potom ćemo 10. decembra imati gostovanje Goce Tržan, dan kasnije Al Dina, a 16. decembra dolazi Lena Kovačević. Također, za 20. decembra dogovorili smo nastup Amela Ćurića, a za 26. "Crvenu jabuku" - kaže Boris Balta, jedan od organizatora "Zimskog grada".

Pored poznatijih izvođača priliku da se predstave imat će i lokalni bendovi, pomenuti "TNT", zatim "E-Not", "Retro", "Show program"... Pored muzičkih nastupa, za 17. decembar, zakazan je i stand up poznatog komičara Peđe Bajovića.

Posjetioci će u drvenim kućicama imati bogatu ponudu hrane i pića te raznih domaćih proizvoda. Planirana je proslava oba Božića, a Udruženje samostalnih obrtnika će 31. decembra u podne za mališane organizorati proslavu dječije Nove godine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije