open-navfaktor-logo
search
Hapšenja u TK
Trgovina drogom: Kriminalna grupa Benjamina Žigića danas će biti predata tužiocu
Svih 13 uhapšenih u velikoj akciji MUP-a TK, koji se sumnjče za trgovinu drogom, danas poslijepodne bit će predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.
23.10.2020. u 14:09
get url
text

Tokom policijske akcije izvršeno je 25 pretresa na području Tuzle, Kalesije, Srebrenika i Lukavca, a nezvanično saznajemo da je na čelu kriminalne grupe Benjamin Žigić iz Tuzle, koji je ranije osuđivan zbog trgovine drogom.

VEZANI TEKST-Velika akcija MUP-a TK: Uhapšeno 13 osoba koje se povezuju s trgovinom drogom

- Uhapšeni su od ranije poznati policiji i dovode se u vezu sa sličnim krivičnim djelima. Radi se o licima koja su međusobno povezana, dakle u pitanju je organizirana grupa - rekla je za Faktor Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac Sead Hodžić potvrdio je za Faktor da će uhapšeni biti predati popodne te da je već u toku priprema pritvora.

- Za sve uhapšene će biti predložen pritvor. U ovom trenutko ne možemo dati više informacija - rekao je Hodžić.

Također, nezvanično saznajemo da je kriminalna grupa djelovala na području cijelog Tuzlanskog kantona. Tokom pretresa zaplijenjene su razne vrste droge, veća količina oružja i duhanskih proizvoda, digitalne vage, laptopi, mobiteli i telefonske kartice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.