open-navfaktor-logo
search
Fenomen ili ludost
Tri dana nakon operacije doktori dali dozvolu Marquezu da vozi motor
Iako se govorilo i pisalo o tome da će se aktuelni svjetski prvak u MotoGP-u, Marc Marquez, poslije teškog pada i loma ramene kosti na utrci za Veliku nagradu Španije.
23.07.2020. u 16:36
get url
text

Informacije dobijene od doktora govorile su da bi se sjajni vozač mogao vratiti krajem septembra, no čini se da se u svega nekoliko danas situacija drastično promijenila, i to u korist Marqueza.

VEZANI TEKST - Poznato kada bi se Marquez mogao vratiti na stazu

Vozač ekipe Repsol Honda u utorak ujutru operisao je ruku nakon preloma nadlaktice, a već u subotu se najavljuje da vozi drugu trku u šampionatu!

Španski mediji su u srijedu naveer objavili informaciju da se svetski prvak osjeća spremnim da sjedne za komande Honde, gdje se već uputio nakon operativnog zahvata koji je obavio u Barceloni.

Timski doktori su već dali zelen svjetlo Marquezu da vozi motor samo tri dana nakon operativnog zahvata, tačnije da pokuša upravljati motorom, iako je doživio lom nakon pada koji uopće nije izgledao naivno.

 

Sreća u nesreći je da Marquez nije pretrpio oštenje radijalnog živca, pa će opravak ići brže, ali niko nije očekivao takvu ludst da navali da vozi i drugu utrku u ovogodišnjem šampionatu u "kraljevskoj klasi".

Marquez će ipak morati da prođe medicinski pregled MotoGP-a , i tek ako se tu pokaže da može da vozi bez problema, za vikend ćemo svjedočiti pravom malom medicinskom fenomenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.