Tri DF-ova zastupnika napustila stranku: Dosta nam je populizma i politikantstva

objavljeno: 31.01.2018. u 17:02

Tri člana Demokratske fronte jučer su pisanim putem obavijestili vodstvo stranke da napuštaju DF " jer ne žele učestvovati u populizmu i politikantstvu".

Radi se Jasminu Kadiću, zastupniku DF-a u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, te zastupnicima u Skupštini Tuzlanskog kantona Nedžadi Avdić i Lejli Didik Sarajlić, koja je ujedno i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH, javlja N1.

Oni su još u maju prošle godine podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije u DF-u, a u pismu koje su jučer poslali vodstvu stranke, pojasnili su razloge svog poteza.

Kako su naveli, ne podržavaju i ne žele sudjelovati "u političkom aktivizmu kojim dominira: populizam i politikanstvo kroz osvrtanje na događaje ili dnevno-politička zbivanja pri čemu se ne nude ili ne predlažu konkretna rješenja; koketiranje sa najugroženijim slojevima društva (radnici, demobilisani borci i dr.) bez ponuđenih rješenje i pretpostavljenog ishoda, a što može proizvesti ozbiljne posljedice, kao i ispoljavanje "viška" patriotizma i eksploatisanje komunističkih fraza, u obliku najjeftinijeg političkog alata za svojevrsnu zloupotrebu emocija kod najslabijih kategorija društva".