open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci se pohvalili
Tri fudbalera Slobode pozvana u mladu reprezentaciju BiH
Trojica prvotimaca Fudbalskog kluba Sloboda dobili su pozive u U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
23.05.2022. u 18:15
get url
text

- Jasmin Osmić pozvan je na kvalifikacionu (prijateljsku) utakmicu za UEFA U-21 EURO 2023 protiv selekcije Irske, koja će se odigrati u Dablinu, 3. juna. Osmić će se Zmajevima pridružiti već ove nedjelje u Sarajevu. 

Pored Osmića, pozive u reprezentaciju naše domovine dobili su i Eldar Mehmedović i Tarik Kapetanović. Za dvojicu mladih prvotimaca Crveno-crnih ovo je prvi poziv u U-21 reprezentaciju BiH. Mehmedović i Kapetanović su ranije nastupali u kategoriji U-19, gdje su pokazali kvalitet i opravdali povjerenje selektora. Također su imali i bitnu ulogu kod selektra Barbarića u juniorskoj reprezentaciji.

Bili su standardni fudbaleri tokom kvalifikacija, ali i u završnici Evropskog prvenstva, kada su nesretno poraženi od reprezentacije Francuske nakon vodstva od 1:0.
Mladi dvojac pozvan je na prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije, koja će se igrati u Skoplju 10. i 12. juna.

Bitno je napomenuti da su trojica mladih reprezentativaca dobili veliku minutažu u sezoni koja je na isteku. Tokom cijele sezone, standardan u početnoj postavi bio je Jasmin Osmić, koji je upisao 30 utakmica. Predanim radom, u početnoj postavi svoje mjesto je našao i Tarik Kapetanović, koji je odigrao 12 utakmica. Priliku u početnoj postavi, ali i sa klupe, dobijao je i Eldar Mehmedović, koji je u protekloj sezoni odigrao 18 utakmica - poručili su iz Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.