open-navfaktor-logo
search
Pet godina u Rimu
Tri gola u dva meča: Edin Džeko stopostotan protiv Seville
Edin Džeko, kapiten Rome i fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, večeras će predvoditi napad Vučice u meču osmine finala Evropske lige protiv Seville.
06.08.2020. u 13:59
get url
text

VEZANI TEKST - Roma stigla u Duisburg, Džeko sutra na terenu na kojem nikad nije pogađao

Ovaj meč igra se na neutralnom terenu u Duisburgu, a pobjednik će na megdan boljem iz meča Olympiakos - Wolves (prvi meč 1:1).

A Dijamant po dobrom pamti susrete protiv Andalužana. Do sada je odigrao dva i u oba je bio strijelac, a ukupno je postigao tri gola.

Prvjenac u dresu Rome, prije pet godina postigao je upravo protiv španskog tima. Bilo je to 14. augusta 2015. godine (na današnji dan stigao je u Rim), a u prijateljskom meču na rimskom Olimpicu, Vučica je slavila sa 6:4.

Dijamant je nakon samo četiri minute provedene na terenu postigao gol za 1:0, da bi u 42. minutu svojim drugim golom povisio na 3:0.

Golove sa ove utakmice pogledajte OVDJE.

U drugom duelu protiv istog rivala, koji je odigran 10. augusta 2017. godine, naš golgeter pogodio je u 90. minuti i ublažio poraz Rome - 1:2 (gol pogledajte OVDJE).

Džeko je na svom Facebooku objavio "podsjetnik" da je na današnji dan stigao u Romu, te da je prve golove u dresu rimskog kluba postigao protiv Seville. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.