open-navfaktor-logo
search
Sretne životinje
Tri krave koje su "odletjele" u more tokom uragana Dorian pronađene žive
Trio sada "mirno pase na državnoj travi"
20.11.2019. u 21:22
get url
text

Desetine životinja početkom septembra završile su u moru u Sjevernoj Karolini tokom uragana Doriana, koji je ovu državu pogodio kao oluja 1. kategorije. Nedavno su u blizini obale pronađene tri krave, za koje zvaničnici vjeruju da su plivale na sigurno nakon velike oluje.

Pripadnici Cape Lookout National Seashore kazali su kako je tokom uragana usmrćeno 20 divljih krava i 28 divljih konja. Međutim, nedavno su pronađene tri krave kako lutaju nacionalnim parkom, što je šokiralo službenike i lokalno stanovništvo.

Zvaničnici vjeruju kako su krave tokom oluje plivale nekoliko kilometara s otoka Cedar. Trio sada "mirno pase na državnoj travi" . kazao je B. G. Horvat, glasnogovornik Cape Lookouta.

Dodao je kako je ova grupa životinja veoma sretna, te da su trebale vjerovatno završiti u Atlantiku. Krave, koje su prozvali "morske krave", pripadale su stadu od 20 životinja koje su slobodno lutale na 1.000 hektara zemljišta u privatnom vlasništvu na otoku Cedar. 

Sada zvaničnici žele da vrate krave u njihov dom. Horvat je kazao kako će ih najvjerovatnije morati uspavati prije nego ih ukrcaju na brod, piše CBS News. Krave nisu jedine životinje koje su se, poput nekog čuda, pojavile nakon smrtonosne oluje. Početkom oktobra spasioci su pronašli psa koji je ispod ruševina preživio oko mjesec.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.