Debi protiv Norveške

Tri meča u četiri dana: Poznat raspored utakmica rukometnih Zmajeva na EURO-u

Objavljeno: 28.06.2019. u 21:24

Izabranici selektora Bilala Šumana prvi meč na debitanskom EURO-u igrat će 10. januara protiv Norveške od 20.30 sati

Terzić i društvo EP otvaraju 10. januara protiv Norveške

FOTO: Faktor

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je imena protivnika u prvom krugu Evropskog prvenstva koje će u januaru 2020. godine biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Zmajevi, kojima je ovo biti prvi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, nastupit će u Grupi D sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala, a utakmice će igrati u dvorani Trondheim Spektrum u Trondheimu.

VEZANI TEKSTBilal Šuman za Faktor: Ovo je najteža grupa na EURO-u!

 Izabranici selektora Bilala Šumana prvi meč na debitanskom EURO-u igrat će 10. januara protiv Norveške od 20.30 sati. Nešto ranije, od 18.15 sati, igrat će Francuska i Portugal.

Dva dana kasnije (12. janauara) naš državni tim od 16 sati će igrati protiv Portugala, a derbi naše grupe između Francuske i Norveške igra se istog dana od 18.15 sati.

Prvu fazu takmičenja završit ćemo utakmicom 3. kola 14. januara od 18.15 sati protiv Francuske (Portugal - Norveška igraju od 20:30 sati).

Dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe izborit će prolaz u narednu fazu takmičenja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije