Tri mjeseca od likvidacije: Kome odgovara da se ne sazna istina o ubistvu Olivera Ivanovića

objavljeno: 16.04.2018. u 10:24

Navršila su se tri mjeseca od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Na nekim zgradama u ovom gradu su osvanuli grafiti sa likom Ivanovića, kao neka vrsta opomene tužilaštvu, koje još nema osumnjičenog za njegovo ubistvo.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sjedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Beogradu, a krivci još nisu pronađeni.

Građanska incijativa SDP također je podsjetila da je prošlo tri mjeseca od ubista njihovog lidera Olivera Ivanovića, kao i da istraga još uvijek nije dala nikakve rezultate.

Oni su saopćili da svakodnevno pitaju nadležne - ko je ubio Olivera Ivanovića, ali da odgovora nema, i da nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih.

- Slučaj “Ivanović“ preuzelo je Specijalno tužilaštvo Kosova, odakle procuri ponekad samo da se “intenzivno“ radi na rješavanju ubistva Olivera Ivanovića. A šta se to radi kad rezultata nema - navedeno je u saoćenju.

Ta građanska inicijativa će od sutra započeti akciju potpisivanja peticije da pješačka zona ili ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime.

- Poslije neuspjelih pokušaja da u Skupštini općine pokrenemo pitanje sigurnosti i inicijativu da ulica u kojoj je ubijen, nosi ime Oliver Ivanović, odlučili smo da od sutra započnemo akciju potpisivanja peticije - navedeno je u saopćenju.