open-navfaktor-logo
search
Trener Barcelone
Tri od sedam: Pravi debakl Koemanovog plana
U posljednjem susretu u 2020. godini fudbaleri Barcelone se nisu proslavili, a bod sa gostovanja na Nou Campu odnio je Eibar, tim koji trenutno zauzima 14. mjesto na tabeli La Lige.
29.12.2020. u 21:28
get url
text

Večerašnji remi njegovog tima nije stajao u planu nizozemskog stručnjaka Ronalda Koemana kada je početkom decembra, pred gostovanje u Cadizu, govorio kako je cilj do kraja ove kalendarske godine pobijediti u svim mečevima.

VEZANI TEKST - Trener Barce postavio ozbiljan zadatak pred Pjanića i saigrače

Da će plan krenuti naopako, te da očito nije dovoljno dobro razrađen i osmišljen, prije nego je izrečen u eter potvrdili su fudbaleri Cadiza koji su s 2:1 savladali Katalonce.

Novi poraz, doduše u Ligi prvaka, Barceloni je na domaćem terenu nanio Juventus, a potom je Barca slavila u mečevima protiv Levantea (1:0) i Real Sociedada (2:1).

Da Nizozemac nije najbolje planirao, ili da je možda bolje birati riječi u obraćanju predstavnicima medija, potvrdila je i Valencia koja je odnijela bod sa Nou Campa, baš kao i Eibar večeras.

Između ova dva susreta Blaugrana je savladala Valladolid u gostima s 3:0, što je bila tek treća pobjeda Koemanove čete od sedam "planiranih".

Matematički gledano Nizozemac baš i nije najbolji u realiziranju planova ili je nerealan kod postavljanja ciljeva. 

Ko zna, možda za 2021. godinu smisli neki novi plan, jer još je mnogo bodova u igri za osvojiti ili prosuti, sve zavisi od plana...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.