open-navfaktor-logo
search
Akcija u Bijeljini
Tri osobe uhapšene: Žena osumnjičena da je planirala i organizovala otmicu advokata
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) sinoć su uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i Policijske uprave Bijeljina uhapsili tri osobe zbog pripremanja otmice, saopćio je MUP RS-a.
25.10.2021. u 10:05
get url
text

Akcija je izvedena sinoć u 20 sati u Bijeljini.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Diana Jović C., Sanja S. i Igor P. Izvor iz istrage nam je potvrdio da se sumnja da je naručilac otmice bila Diana J. C.

U toku su pretresi i rad na dokumentovanja navedenih krivičnih djela.

- Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva Republike Srpske, a po naredbi Okružnog suda Banja Luka - naveli su iz MUP-a RS-a.

Osumnjičeni su planirali oteti poznatog advokata iz Bijeljine Miloša Stevanovića.

- Postojao je razrađen plan, ali su osumnjičeni otmičari spriječeni - kazao nam je izvor iz istrage.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić najoštrije je osudio svaki vid kriminalnog ponašanja i pokušaj otmice jednog od čelnih ljudi te političke partije direktora DNS-a, advokata Miloša Stevanovića.

- Vijest o pokušaju otmice Miloša Stevanovića, velikog prijatelja, filantropa i čovjeka koji svojom energijom i ideologijom, te osobe koja predstavlja jednu od ključnih karika ove političke opcije je pogodila kako mene lično, tako i čitavu stranku - izjavio je Nešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.