open-navfaktor-logo
search
Britanski mediji
Trideset devet žrtava pronađenih mrtvih u kamionu kineski državljani
Tijela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera pronađena su u srijedu rano ujutru u prikolici kamiona u britanskoj regiji Essex, u industrijskoj zoni Waterglade u gradiću Grays
24.10.2019. u 12:46
get url
text

Trideset devet mrtvih osoba pronađenih u kamionu u Essexu kineski su državljani, javili su lokalni mediji, prenosi Anadolu Agency (AA). Britanska policija saopćila je kako su tijela 39 osoba pronađena u srijedu u Thurrocku.

Tijela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera pronađena su u srijedu rano ujutru u prikolici kamiona u britanskoj regiji Essex, tačnije u industrijskoj zoni Waterglade u gradiću Grays. Britanski mediji prenose da je riječ od tegljaču s hladnjačom, što otvara mogućnost da su se ljudi mogli i smrznuti dok ih je kamion prebacivao u Britaniju.

Uhapšen je vozač kamiona Mo Robinson (25) iz Sjeverne Irske. Iz policije navode da je kamion došao iz Bugarske, preko Belgije, a da je u Veliku Britaniju ušao u subotu.

Policija je saopćila da su pokrenuli istragu, ali nisu otkrivali detalje. Ipak, lokalni mediji javljaju kako su žrtve bile kineski državljani. Sličan slučaj zabilježen je i 2000. godine kada je 58 kineskih državljana pronađeno mrtvo u kamionu u Doveru, u Engleskoj. Vozač kamiona Holanđanin 2001. osuđen je zbog ubistva bez predoumišljaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.