open-navfaktor-logo
search
Ljubavna priča
Trideset godina mlađa stjuardesa Laudi donirala bubreg i rodila blizance
Brak s 30 godina mlađom Birgit, koja je radila kao stjuardesa u Laudinoj aviokompaniji, bio je drugi za poznatog Austrijanca
22.05.2019. u 10:41
get url
text

Legendarni vozač Formule 1 Niki Lauda preminuo je u utorak u 71. godini života. Posljednje momente života Lauda je proveo uz suprugu Birgit Wetzinger, koju u tajnosti oženio 2008. godine.

Brak s 30 godina mlađom Birgit, koja je radila kao stjuardesa u Laudinoj aviokompaniji, bio je drugi za poznatog Austrijanca.

Zanimljivo da je upravo Birgit jedna od najzaslužnijih što je njen suprug ostao u životu. Naime, nakon što je Laudin organizam odbacio dva bubrega poslije trasnplantacija 1997. godine, iako su bili kratko u vezi, tada 26-godišnja Birgit odlučila je biti Laudin donor.

- Brigit je rekla da će se testirati, pa sam je pitao zašto, a ona je odgovorila zato što želi to da uradi. Rekao sam joj da smo kratko u vezi i da ne želim da se toliko žrtvuje za mene. Međutim, ona je uradila testove, a njen bubreg je bio idealan za transplataciju - otkrio je Lauda jedne prilike.

Lauda i Birgit su se vjenčali na tajnoj ceremoniji u Beču, a u 2009. godine Birgit je rodila blizance Miju i Maxa.

Osim blizanaca Lauda ima i dva sina, Mathiasa i Lukasa, iz prvog braka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.