Lider Pokreta slobodnih građana, glumac Sergej Trifunović sinoć se, prema pisanju beogradskih medija, zakucao autom u autobus gradskog saobraćaja u Beogradu, a onda pobjegao sa mjesta nesreće.

Kako se navodi, Trifunović je prešao u zaustavnu saobraćajnu traku i automobilom "renault megane" udario u zadnji lijevi dio vozila.

Sergej nije ostao zajedno sa vozačem autobusa kako bi sačekao policiju, već je sjeo u auto i odvezao se u pravcu Brankovog mosta usput tvitujući ministru Nebojši Stefanoviću i navodeći da "nema potrebe da se diže prašina ni oko čega" uz objašnjenje da ide da "nahrani mačke i otvori vrata majstorima."

- Dragi Nebojša Stefanoviću, neka me neko slobodno pozove, nema potrebe da se diže prašina ni oko čega. U svakom slučaju, ako niko ne pozove, idem ujutro do moje stanice u Savskoj i rješavamo problem. Hvala - napisao je on na svom Twitter profilu.

No, ni tu se nije zaustavio sa pisanjem na Twitteru o saobraćajki koju je izazvao, već je sve svoje pratioce obavijestio i o tome da je stupio u kontakt sa "načelnikom Savske", piše Espreso.rs.

Trifunović javnost nije ostavio ni bez znanja o tome kakav je epilog, po svemu sudeći cjelonoćne drame. No, u svom stilu morao je da da i poneku provokaciju. Kako je naveo, javio se u policijsku stanicu, a bio je testiran i na alkohol.

- Otišao u stanicu policije u Savskoj, napisao izvještaj, naduvao 0:00. Aj sad vi što seirite, jurite Babića, savamalske fantome, neovlaštene trgovce oružjem koji pljačkaju državne firme, ubice Olivera Ivanovića - zaključio je on.

Na komentar "šta bi bilo da je nekoga povrijedio" Trifunović je odgovorio da bi ga "ovjerio u glavu, jer mrtva usta ne govore".

Sinoć se povodom ovog događaja oglasio i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Kao zamjenik gradonačelnika Beograda apelujem na građanina Sergeja Trifunovića, jednog od lidera opozicije, da se što prije javi najbližoj policijskoj stanici ili da se preda komunalnim miliocionerima pošto ga svi traže! Trifunović je večeras automobilom marke "megane" kojim je upravljavo u srednjoj traci kod Tržnog centra Ušće naglo, bez žmigavca skrenuo desno ka Dejton pumpi. Ne zna se šta mu se prividjelo u tom trenutku, ali s obzirom na njegova stanja moglo je svašta. U svakom slučaju, zadnjim dijelom svog automobila Trifunović je udario prednji dio autobusa koji je bio pun putnika!? Umjesto da stane zbog nesreće koju je izazvao i da sačeka policiju, Trifunović je pobjegao sa mjesta događaja psujući putnike i vozača. Policija je pronašla automobil u Karađorđevoj 57 gdje ga je Trifunović ostavio!? Bjekstvo je nastavio sam, a moguće je da ima i pomagače. Bilo bi lijepo da Trifunović počne da se ponaša normalno i prijavi se policiji, a ne da bježi po gradu. Pod kakvim god da je utjecajem saobraćajna nesreća može svakom da se dogodi, neka se suoči sa realnošću i neka se lijepo preda policiji da objasni svoje postupke - napisao je on na Facebooku.