open-navfaktor-logo
search
Jednostavna provjera
Trik od pet sekundi otkriva je li jabuka svježa ili je bila zamrznuta
Ako nemate svoje stablo, teško je biti siguran kupujete li svježe jabuke ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mjesto na policama trgovina
16.10.2019. u 08:39
get url
text

Ako nemate svoje stablo, teško je biti siguran kupujete li svježe jabuke ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mjesto na policama trgovina. 

Osim okusa, jabuke stajanjem gube i na nutritivnoj vrijednosti pa želite li otjerati doktora jabukom na dan, prije kupnje provjerite jesu li svježe. 

Peteljka je najbolji pokazatelj svježine. Ako je jabuka dugo stajala, što je najčešći slučaj s uvoznima, peteljka će joj biti tamno smeđa, suha i lako će otpasti, a da biste je otrgnuli svježem voću, morat ćete se pomučiti. Osim toga, prepoznat ćete je i po zelenkastoj boji.

Valja imati na umu da rupice od crva nisu najbolji pokazatelj je li jabuka špricana jer se može uvući između tretiranja, osobito ako se radi o pesticidima koji nisu agresivni. Stoga sve jabuke dobro operite i iskoristite kuhinjske namirnice koje skidaju otrove s voća i povrća. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.