open-navfaktor-logo
search
Najlakši desert
Trik s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave
U receptu prema kojem većina nas pravi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelance i žumance, dobit ćete nikad mekanije palačinke
14.09.2018. u 15:59
get url
text
palačinke

Palačinke su jedan od najčešćih poslastica koje pravimo. Brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas pravi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelance i žumance, dobit ćete nikad mekanije palačinke.

Postupak:

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelance odvojite od žumanca koje umutite u smjesu, a bjelance stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke i dobro ih promiješali, od bjelanca napravite mekše tučeni snijeg te ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu I predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.