navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nije lovačka...

Trofejnim ulovima mogu se pohvaliti i Emir Spahić, Safet Nadarević, Naser Orić, Adil Osmanović...

Strastveni lovci ne mogu bez lova, ne samo zbog dokazivanja istrajnosti na čekama, broja trofeja ulovljenih po najvećoj zimi, kiši, snijegu, već često ističu da je biti lovac način života.

Objavljeno: 29.08.2020. u 22:02
get url
text

Neizostavan dio lova su zanimljive lovačke priče, nova prijateljstva i druženja. I mnoge poznate osobe za sebe kažu da su istinski lovci. Među njima je i nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović, koji slobodno vrijeme često koristi da se upusti u lov širom planete. Ibrin dugogodišnji hobi je lov na divlje svinje, ali nije mu stran ni lov na medvjede.

Ibrahimović posjeduje dozvolu za lov od 2010. i prije nekoliko godina skrenuo je pažnju javnosti kad je odstrijelio losa teškog više od 500 kilograma. Zlatan je i poznat kao veliki ribolovac.

Zlatan Ibrahimović je poznat i kao veliki ribolovac

Emir Spahić, bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH, je također strastveni lovac. Već godinama sa prijateljima u slobodno vrijeme redovno ide u lov, a najčešće u okolini Gacka, odakle je porijeklom njegova majka. I bivši reprezntativac Safet Nadarević sa deset godina se zaljubio u lov.

- U šumi uz dobro društvo napunim baterije. Imam lovačke pse koji su obučeni za lov na divlje svinje, to je obično ono što lovim, iako ne konzumiram to meso - kaže Nadarević.

Safet Nadarević: Sa deset godina se zaljubio u lov

U lov često odlaze i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, državni ministar civilnih poslova Adil Osmanović, Ćamil Duraković, Naser Orić...

Legendarni komandant odbrane Srebrenice ističe da se lovom počeo baviti prije 30 godina

- Sve što znam o lovu sam naučio od porodice Mandžić, koja je najpoznatija lovačka porodica na Balkanu. Već generacijama oni su poznati lovci i vlasnici najboljih pasa za lov na divlje svinje. Pošto je moja porodica bila siromašna, otac u početku nije mogao da me učlani u lovačko društvo. Naravno da nismo imali ni novac za pušku, ali polako sam sve o lovu učio uz Mandžiće – Smaju i Idriza. Lov je već godinama moj način života i izduvni ventil. Već duže vrijeme živim na Karauli i član sam lovačkog društva Olovo. Svakodnevno sam u lovištu, postavljam hranilišta i radim sve ostalo što je sastavni dio lova. Nije to samo doći i ubiti životinju. Mogu se pohvaliti brojnim trofejima, a jedan od najdražih mi je divlja svinja teška više od 200 kilograma – kaže za Faktor Naser Orić.

Smajo Mandžić, Ćamil Duraković i Naser Orić