open-navfaktor-logo
search
Turneja u Kataru
Trojica Bosanaca na spisku selektora Švedske
Švedska se plasirala na EURO 2020, a ukoliko to kroz dodatne kvalifikacije učine i Zmajevi, onda ćemo ove dvije reprezentacije, zajedno sa Španijom i Poljskom gledati u grupi F
09.12.2019. u 15:26
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Švedske u januaru će igrati na turneji u Kataru, a selektor Janne Andersson danas je objavio spisak za tu akciju.

Zanimljivo, tri fudbalera porijeklom iz Bosne i Hercegovine nalaze se na popisu: Anel Ahmedhodžić, Darijan Bojanić i Muamer Tanković.

Anel Ahmedhodžić je 20-godišnji Sarajlija. Igra na pozicji stopera i nalazi se na posudbi u danskom Hobru. Inače je član Malmea. Ima sedam nastupa za mladu selekciju Švedske.

Darijan Bojanić je veznjak švedskog Hammarbyja. Njegovi roditelji su izbjegli iz BiH u Švedsku u vrijeme agresije na našu državu. I on je prošao omladinske selekcije Švedske.

Priča oko Muamera Tankovića je poznata. Obratio se Fudbalskom savez Bosne i Hercegovine u želji da promijeni sportsko državljanstvo, ali se ubrzo i predomislio. Član je Hammarbyja i iza sebe ima odličnu sezonu sa 14 golova i osam asistencija. Od januara će vjerovatno preseliti u Italiju i obući dres Genove.

Švedska se plasirala na EURO 2020, a ukoliko to kroz dodatne kvalifikacije učine i Zmajevi, onda ćemo ove dvije reprezentacije, zajedno sa Španijom i Poljskom gledati u grupi F. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.