open-navfaktor-logo
search
Kup Slovenije
Trojica Bosanaca pogađali, samo jedan prošao u polufinale
Uzvratni susreti četvrtfinala Kupa Slovenije igrali su se danas, a zanimljivo da su se trojica bh. fudbalera upisali u strijelce
31.10.2018. u 19:14
get url
text
Jasmin Mešanović
Jasmin Mešanović

Nekadašnji fudbaler Sarajeva, koji nastupa za ekipu slovenske Gorice, Semir Smajlagić, danas je zatresao mrežu Mure u revanš utakmici četvrtfinala Kupa Slovenije. Smajlagić je pogodio u 82. minutu za 3:2. Ipak, njegov pogodak promijenio je malo toga, jer Mura je u prvom susretu slavila s uvjerljivih 3:0.

Mladi napadač je redove Bordo kluba napustio prošle zime, a u dresu Gorice je ove sezone upisao 13 nastupa i postigao dva gola.

U revanšu između Domžala i Maribora nije bilo pobjednika. Susret u kojem su domaći imali dva gola prednosti sve do sudijske nadoknade okončan je rezultatom 2.2.

Domžale je u prednost doveo Gneza u 36. minuti. Vođstvo domaćih je u 76. minuti udvosturčio bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić udarcem sa bijele tačke.

Gosti su u sudijskoj nadoknadi uspjeli izbjeći eliminaciju. Prvo je Celar u trećoj minuti sudijske nadoknade smanjio na 2:1, da bi samo minut poslije Jasmin Mešanović pogodio za konačnih 2:2. Maribor se tako sa ukupnih 3:2 plasirao u polufinale Kupa Slovenije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.