open-navfaktor-logo
search
Bordo Akademci
Trojica novih fudbalera na treningu FK Sarajevo
Na jučerašnjem treningu FK Sarajevo pojavila su se tri nova igrača.
02.07.2020. u 09:03
get url
text

Polaznici Akademije FK Sarajevo koji su u prethodnoj sezoni nastupali u kadetskim kategorijama priključili su se pripremama prvog tima. U pitanju su Faruk Hodžić, Dženit Hajdarević i Tarik Ramić.

Ramić je bio na nedavnom okupljanju U-17 reprezentacije BiH održanom u Zenici, dok su Hodžić i Hajdarević bili na okupljanju sa U-18 reprezentacijom.

- Riječ je o igračima koji su nastupali za kadetsku selekciju FK Sarajevo koja je u minuloj sezoni osvojila titulu Premijer lige na dominantan način, odigravši 20 utakmica u kojima nisu poraženi nijednom, a ostvarili su 17 pobjeda i 3 remija. Hajdarević je bio i najbolji strijelac lige sa 21 postignutim pogotkom, dok je Ramić postigao 11 golova.

Faruk Hodžić igra na poziciji defanzivnog veznog, a nije mu strano pokrivati ni ostale pozicije u defanzivi. Tarik Ramić igra na poziciji ofanzivnog veznog, a Dženit Hajdarević na poziciji napadača. Svi igrači su 2003. godište, baš i kao mladi golman Muhamed Šahinović koji je prije nekoliko dana potpisao profesionalni ugovor sa Bordo klubom - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Ovim mladim igračima preostaje da se nametnu šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću tokom ovih priprema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.