Osnovni sud Brčko

Trojici Brčaka određen pritvor zbog sumnje da su oteli i svirepo ubili Edina Zejćirovića

Objavljeno: 06.12.2019. u 14:47

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače

FOTO: FACEBOOK

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor trojici muškaraca iz Brčkog koji se sumnjiče da su 17. novembra u tom gradu oteli, a potom svirepo ubili Edina Zejćirovića iz Čelića. 

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Brčko distrikta BiG, pritvor je određen S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

- Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su osumnjičeni, nakon što ih je prije dva dana uhapsila Policija Brčko distrikta BiH, dovezeni u prostorije Tužilaštva, gdje su odmah ispitani i podnesen je prijedlog Osnovnom sudu u Brčkom za odeđivanje pritvora. 

 - Osnovni sud je u cjelosti prihvatio tužilačku ocjenu o pritvorskim razlozima i odredio pritvor osumnjičenima u trajanju od jednog mjeseca. Po pritvaranju osumnjičenih Tužilaštvo, u saradnji s Policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice, s propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina, i ubistva, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora - stoji u saopćenju.

Tijelo Zejćirovića nije pronađeno i za njim se intenzivno traga. Postoje neke indicije da bi se tijelo moglo nalaziti u rijeci Savi.

Mladić je nakon nestanka, prema dosad poznatim informacijama, posljednji put i viđen na području Brčkog.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije