open-navfaktor-logo
search
Ima plan odbrane
Trostruki ubica iz Splita dobio jakog advokata, angažirala ga grupa s Facebooka
Upitan ima li već kakav plan za odbranu, Šerić je kazao da ima, ali da ne može detaljnije komentirati
13.01.2020. u 18:29
get url
text

Splitskog trostrukog ubicu Filipa Zavadlava braniće uticajni advokat Branko Šerić.

Potvrdio je to sam Šerić Indexu nakon što Zavadlava jutros nisu uspjeli ispitati u Državnom tužilaštvu u Splitu jer je zbog rastrojenosti proglašen raspravno nesposobnim te je odlučeno da ga pošalju na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

- Tačno je da ću ga zastupati. Upravo traje ispitivanje kod suca istrage nakon čega će najvjerovatnije biti poslan u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu. Tamo ću ga odmah posjetiti - rekao je Šerić.

Na pitanje ko ga je angažirao, Šerić, jedan od poznatijih hrvatskih advokata koji se zasigurno ne dobija po službenoj dužnosti, rekao je da ga je angažovala grupa podrške Zavadlovu sa Facebooka.

- Mene je angažirala ova grupa za podršku Filipu Zavadlavu - rekao je.

Na pitanje kakva grupa rekao je:

- Pa imate je na internetu, ima 16.000 fanova - rekao je Šerić, potvrđujući ono što je teško bilo povjerovati na prvu, da ga je zaista angažovala Facebook grupa podrške Zavadlavu.

Šerić je upitan ima li već kakav plan za odbranu.

- Imam, ali ne mogu detaljnije komentirati. Prvo ću ga posjetiti, to je prva stvar. Imam kompletne informacije o slučaju, kontaktirao sam i županijskog državnog odvjetnika i suca istrage - rekao je Šerić.

Na pitanje u kakvom je stanju osumnjičeni ubica te da li je potpuno izgledno da će biti poslat u Zagreb, odgovorio je potvrdno.

- Tako je. Trenutno danas nije ubrojiv, to je stanje danas, a kakvi će biti rezultati vještačenja i nalazi u Svetošimunskoj, to ćemo vidjeti - poručio je Šerić u razgovoru za Index.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.