open-navfaktor-logo
search
Split
Trostruki ubica pokušao šarmirati sudiju: "Pustite me, bit ćete legenda"
Krajem prošle sedmice 25-godišnji Filip Zavadlav, osumnjičeni trostruki ubica, videolinkom iz zatvora u Gospiću prisustvovao je sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda.
08.12.2020. u 08:49
get url
text

Na njoj se odlučivalo o produženju pritvora te je Zavadlav, piše Slobodna Dalmacija, pokušao iskrenim riječima pridobiti naklonost suda da ga pusti i da se u nastavku postupka brani sa slobode.

Sudiji Mlađanu Prvanu Zavadlav je poručio da ga pusti iz pritvora i da ne treba određivati nikakve mjere opreza.

– Ako me pustite na slobodu, ući ćete u historiju, bit ćete legenda! Popit ćemo kafu na Pjaci – poručio je Zavadlav sudiji Prvanu.

Međutim, nikakvi argumenti mu nisu pomogli jer mu je, što je bilo i za očekivati, pritvor produžen. Njegov advokat Branko Šerić nije prisustvovao sjednici Izvanraspravnog vijeća jer je obolio od COVID-19 i navodno se ne osjeća dobro.

Optužnica Županijskog državnog tužilaštva Split tereti Zavadlava da je 11. januara ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubistva nalazili na motociklima.

Osim za trostruko teško ubistvo tereti se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.