Amerika

Trump poručio mladoj aktivistici: Smiri se, Greta, smiri se!

Objavljeno: 12.12.2019. u 15:00

Mora raditi na svom problemu hvatanja u koštac s bijesom, a onda s prijateljima otići pogledati dobar starinski film, stav je predsjednika Sjedinjenih Američkih Država

FOTO: FENA

Američki predsjednik Donald Trump ponovo je u četvrtak ismijao 16-godišnjakinju Gretu Thunberg rekavši da je "suludo" što je švedska aktivistica za klimu proglašena osobom godine za 2019. godinu od magazina Time.

Thunberg je u srijedu dobila počasno priznanje časopisa za svoj rad jer je nadahnula milione mladih ljudi na djelovanje protiv klimatskih promjena.

- To je suludo. Greta mora raditi na svom problemu hvatanja u koštac s bijesom, a onda s prijateljima otići pogledati dobar starinski film! Smiri se, Greta, smiri se! - objavio je Trump na Twitteru, komentarišući tweet druge osobe koja čestita Thunbergovoj.

To nije prvi put da je republikanski predsjednik imao Thunberg za metu, podsjeća Reuters.

- Svojim praznim riječima ukrali ste mi snove i djetinjstvo - riječi su iz Gretinog govora na koje je Trump postavio sarkastičan komentar.

- Ona se čini kao sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti! - napisao je Trump.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije