open-navfaktor-logo
search
SAD
Trumpov sin pozvan na svjedočenje pred senatskim odborom
Trumpov sin je tokom svjedočenja pred tim odborom upitan o opsegu svoje uključenosti u plan izgradnje Trump Towera u Moskvi
09.05.2019. u 08:44
get url
text

Obavještajni odbor američkog Senata pozvao je na svjedočenje Donalda Trumpa mlađeg, jednog od sinova američkog predsjednika, kako bi odgovarao na pitanja o svojim kontaktima s Rusijom, otkrila su dva izvora iz Kongresa.

- Odbor želi ispitati Trumpa mlađeg o svjedočenju pred pravosudnim odborom Senata u septembru 2017. godine, koje je bilo u suprotnosti s kasnijim javnim svjedočenjem Michaela Cohena, bivšeg ličnog advokata američkog predsjednika - rekao je jedan od izvora, prenosi Al Jazeera Balkans.

Trumpov sin je tokom svjedočenja pred tim odborom upitan o opsegu svoje uključenosti u plan izgradnje Trump Towera u Moskvi.

- Kao što sam rekao, znao sam za to, no većinu saznanja o tome dobio sam tokom saslušanja o toj temi tokom proteklih nekoliko sedmica - rekao je tada odboru, piše u službenom transkriptu.

Cohen, koji je ranije ove sedmice počeo služiti svoju zatvorsku kaznu, u svjedočenju pred odborom za nadzor Zastupničkog doma kazao je da je članove Trumpove porodice upoznao s informacijama o moskovskom projektu Trump Towera "otprilike deset puta", a da su među njima bili i Trump mlađi i njegova sestra Ivanka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.