Tuga u Dragočaju: Božići radili u selu, otišli na večernje druženje, a zatim stradali

Objavljeno: 17.07.17 u 13:02 Autor: B. S.

Mještani Dragočaja danas sa navjericom i tugom prepričavaju okolnosti sinoćne nesreće u kojoj su, kao što je Faktor ranije objavio, poginuli Dubravko (43) i njegov otac Mirko Božić (80), dok je njegov brat Draško povrijeđen i na liječenju je u UKC Banja Luka.

Božići su jučer tokom dana, zajedno sa ostalim mještanima Dragočaja kod Banje Luke cijeli dan radili na čišćenju lokalnih bazena za vodu, a uveče su otišli na u zaseok Pavlovača, gdje su pekli meso i družili se.

Kada su krenuli kući sva trojica su sjeli na traktor, a u jednom momentu, iz još neutvrđenih razloga, došlo je do prevrtanja vozila na nekategorisanom, zemljanom šumskom putu. Traktor ih je priklještio , a Dubravko i Mirko su zadobili teške povrede od koji su vrlo brzo podlegli, dok je Draško uspio da se spasi.

O Božićima su danas svi u Dragočaju imali samo lijepe riječi, istaknuvši da se radi o dobroj i poštenoj porodici, te dvojici vrijednih ljudi koji su svakome u sleu pomagali.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18 sati u zaseoku Lipovača u Dragočaju kod Banje Luke. Uviđaj na mjestu događaja obavila je dežurni tužilac Dragana Lipovčić zajedno sa policijskim službenicima za bezbjednost saobraćaja PU Banja Luka.

Naloženo je da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti ove nesreće kao i vanjski pregled tijela stradalih koji će se danas obaviti u Zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci.