Skraćena nastava

Tuga u OŠ Kovačići: Školsko zvono i dječiju graju zamijenile suze i plač

Objavljeno: 15.04.2019. u 08:26 Autor: D. Zeba

U utorak, na dan kada će se obaviti ukop i dženaza poginulim uposlenicama škole, neće biti nastave

FOTO: D. Zeba

Osnovna škola "Kovačići" jutros je obavijena tugom. Školsko zvono i dječiju graju zamijenile su suze i plač.

Brojni osnovci u školu su dolazili sa roditeljima i uz školske torbe nosili su cvijeće. Na vratima su ih dočekivali uplakani učitelji i nastavnici. U školskom holu je postavljena Knjiga žalosti.

Zbog tragične pogibije uposlenica Osnovne škole "Kovačići" nastava će danas u ovoj školi biti skraćena, a druga smjena će početi od 14 sati, saopćeno je ranije iz škole.

Komemorativna sjednica u organizaciji OŠ "Kovačići" i Općine Novo Sarajevo će biti održana danas u 12 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

U utorak, na dan kada će se obaviti ukop i dženaza, neće biti nastave. U utorak će biti održana i komemorativna sjednica u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS u sali Skupštine KS, a Vlada KS je ovaj dan proglasila Danom žalosti u Kantonu Sarajevo.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu od Pala prema Sarajevu poginule su uposlenice OŠ "Kovačići", profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica škole.

Foto: D. ZEBA

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije