Odličan rezultat

Tuka prvi bh. sportista s vizom za Olimpijske igre Tokyo 2020

Objavljeno: 20.06.2019. u 21:30

Amel Tuka je bio najbrži u utrci na 800 metara u kojoj je alavio s vremenom 1:44.95

Amel Tuka

FOTO: EPA

Bh. atletičar Amel Tuka danas je trijumfovao u utrci na 800 metara na mitingu Golden Spike u Ostravi. Tuka je bio najbrži i slavio s vremenom 1:44.95.

Osim što je današnjom pobjedom ispunio normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi, Tuka je postao i prvi sportista koji je osigurao nastup na Olimpijskim igra Tokyo 2020.

- Želim da se zahvalim svima na velikoj podršci i čestitkama koje stižu sa svih strana! Vi mi i dajete veliki motiv i ponosan sam sto vas činim sretnim i ponosnim Bosancima i Hercegovcima - kazao je Tuka, te dodao:

- U trci sam se osjećao jako dobro, bilo nas je puno u trci i nisam rizikovao da ostajem nazad već sam hrabro ušao u trku jer ponovo osjećam tu sigurnost kao i prije. Ovo je moj najbolji rezultat sezone sa 1:44.95 i veliki motiv za naredne trke koje me očekuju.

Odlično vrijeme Tuki je osiguralo nastupa na dva velika takmičenja.

- Sa ovim sam istrčao i normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi i prvi sam sportista u BiH koji je ispunio normu za Olimpijske igre 2020. godine! Hvala još jednom svima od srca! Voli vas vaš Amel - poručio je Tuka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije