Turci otkrili: Gdje je nestao milion maraka od Cimirotovog transfera iz Sarajeva u PAOK?

Objavljeno: 16.02.17 u 15:30

Gojko Cimirot, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u augustu 2015. godine iz Sarajeva je prešao u grčki PAOK, a Abdulah Ibraković, tadašnji sportski direktor Bordo kluba, hvalio se kako je to najveći transfer u historiji Premijer lige naše zemlje.

Arnesen i Ibraković pregovarali o odlasku Cimirota u Grčku
Arnesen i Ibraković pregovarali o odlasku Cimirota u Grčku

Naime, tada je objavljena informacija da je Sarajevo za obeštećenje dobilo 1,3 miliona eura, što bi zaista i bilo najveće obeštećenje koje je plaćeno za jednog fudbalera koji bi napustio elitni razred našeg fudbala.

Međutim, turski mediji danas su objavili druge informacije! Fotospor se bavio dolaskom Igora Tudora na klupu Galatasaraya, te se dotakao kontraverznih transfera koje je hrvatski stručnjak ostvario u vrijeme dok je sjedio na klupi solunskog tima.

Futosport piše da je Tudor zajedno sa sportskim direktorom Frankom Arnesenom potrošio 40 miliona eura na 20 transfera.

Među kontraverznim transferima je i Cimirotov prelazak u PAOK. Turci pišu da je transfer iznosio 800.000, a ne 1,3 milion eura. Stoga se postavlja pitanje gdje je završio milion maraka!?

Navodno, prema navodima Fotospora menadžerska provizija u tom transferu iznosila je čak 250.000 eura. No, gdje je završilo još toliko novca. Turci smatraju da je i Tudor umiješan u kontraverzne tranesfere...   

Inače, hrvatski stručnjak u martu prošle godine dobio je otkaz na klupi PAOK-a.