open-navfaktor-logo
search
Uzalud učinak
Turci "ukrali" Džeki nagradu za najboljeg igrača utakmice
Možda je to i malo čudan kriterij za biranje najboljeg igrača, ali tako je Turčin je imao nekih 70-ak "retweetova" više od Dijamanta
04.10.2018. u 12:10
get url
text

Roma je u meču drugog kola Lige prvaka stigla do prve ovosezonske pobjede u elitnom takmičenju. Zahvaljujući hat-tricku Edina Džeke, prvom jednog fudbalera Vučice i Ligi prvaka, klub sa Olimpica je savladao Viktoriju Plzen sa 5:0.

Ipak ni tri pogotka, zahvaljujući kojima se "plasirao" među deset najboljih strijelaca Rome svih vremena, Dijamantu nisu bila dovoljna da bude proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Laskavim priznanjem okitio se mladi Cengiz Under, i to ponajviše zahvaljujući velikom broju "retweetova" sa Rominog naloga, a među kojima je ubjedljivo najviše bilo Cengizovih zemljaka.

Možda je to i malo čudan kriterij za biranje najboljeg igrača, ali tako je Turčin je imao nekih 70-ak "retweetova" više od Dijamanta.

Kapitenu Zmajeva nije pomogao ni statistički podatak koji kaže kako je Džeko sve udarce uputio u okvir gola, dok ga je Opta nagradilia rejtingom od 9,99.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.