navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pratio porođaj supruge

Turčin pao u nesvijest kada je poslije 22 godine braka postao otac

Bračni par Fidan i Veli Yaman koji žive u Antaliji u Turskoj nakon čak 22 godine braka dobili su bebu kojoj su dali ime Azra, a otac, koji je pratio porođaj supruge, pao je u nesvijest od silnog uzbuđenja i stresa.

Objavljeno: 19.02.2022. u 13:26
get url
text

Fidan i Veli Yaman vjenčali su se prije 22 godine, ali godinama nisu mogli dobiti dijete, uprkos brojnim medicinskim tretmanima u Antaliji i drugim gradovima.

Ipak, ovaj bračni par je nakon 22 godine braka ostvario snove nakon liječenja u jednoj privatnoj bolnici u Antaliji u Turskoj. Otac Veli Yaman, koji je pratio porođaj supruge, u jednom momentu je pao u nesvijest od velikog uzbuđenja i stresa.

Veli Yaman (47), držeći kćerkicu Azru u naručju, ispričao je da su željeli imati djecu od prvog dana kada su se vjenčali, te da nikada nisu gubili nadu iako godinama nisu uspijevali da dobiju dijete. Pokušali su brojne medicinske tretmane u mnogim gradovima, te su postali roditelji.

 

- Sreća koju vidite na našim licima vrijedi svega - rekao je presretni otac.

Ispričao je kako je odlučio da prati porođaj supruge i da zajedno dočekaju bebin dolazak na svijet.

- Vidio sam moje dijete i odmah sam bio strašno uzbuđen. Nakon 22 godine čekanja odjednom se pojavio problem sa krvnim pritiskom. Nekoliko puta sam osjetio veliku vrtoglavicu. Tamo su mi medicinski radnici odmah pružili potrebnu pomoć. Hvala Bogu sada smo presretni - kazao je Veli Yaman.

Majka Fidan Yaman (39) istakla je također da je presretna što su nakon 22 godine dobili dijete, dodajući da je i porođaj protekao bez bilo kakvih problema.

 

- Prvo, hvala Allahu, a zatim i našem doktoru Ali Fuatu Sengoru, za ovo malo čudo koje smo dobili. Presretni smo nakon čekanja od čak 22 godine. Vidjela sam da se suprug onesvijestio tokom porođaja. Bilo mu je baš loše. Doktori su mu govorili da izađe iz prostorije, ali on je želio ostati. Bio je toliko sretan da nije želio da izađe - kazala je majka.

Doktor Ali Fuat Sengor istakao je da se pacijentica prijavila u njihovu bolnicu kako bi dobila dijete uprkos tome što je već do tada prošla razne tretmane. Ipak, bračni par je nakon godinu dana liječenja dobio dijete poslije dugog čekanja.

- Naravno, zbog izuzetnog uzbuđenja i ogromnog stresa imali smo i ovaj pomalo tragikomični događaj. Dok smo tokom porođaja bilo potpuno koncentrisani na majku i bebu, odjednom je ocu naglo opao krvni pritisak. Lice mu je bilo blijedo. Kolege su odmah intervenisale i položili ga na tlo. Nekako u tom trenutku se rodila i beba. Ovo je kod njega samo privremeni pad krvnog pritiska, zbog velikog uzbuđenja. Nakon intervencije otac se oporavio i potom uzeo bebu u naručje. Svi zajedno smo se fotografisali. Bila je ovo zaista lijepa uspomena. Malo smo se i našalili da su se '22 godine čekanja i sreće završile nesvjesticom'. Neka im Bog svima podari dug život i dobro zdravlje. Beba je dobro i zdravo. Djevojčica je rođena s tri kilograma i otpuštena je iz bolnice - kazao je doktor Sengor.