open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP 2020
Turska slavila u Andori, a Francuska bolja od Albanije
Odigrano je i posljednje kolo kvalifikacija za EURO 2020 u grupi "H", a direktni plasman na prvenstvo ranije su izborile selekcije Francuske i Turske
17.11.2019. u 22:45
get url
text
get url
text

U posljednjem kolu Kvalifikacija za EURO 2020 fudbalska selekcija Turske savladala je reprezentaciju Andore, a Albanija je poražena od favorizirane Francuske, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas su odigrane posljednje tri utakmice grupe H kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo koje će se igrati naredne godine, a plasman na smotru najboljih evropskih selekcija već u ranijoj fazi takmičenja izborili su Francuska i Turska.

Nacionalni tim Turske kvalifikacije je okončao gostujućom pobjedom u Andori rezultatom 2:0. Turci su u kvalifikacijama imali jednu od najboljih odbrana sa primljenih svega tri gola u deset mečeva.

Dvostruki strijelac za Tursku bio je Enes Unal koji je pogađao u 17. i 23. minuti meča. Turska je ranije osigurala drugo mjesto u grupi koje vodi na EURO 2020, a večeras su se nadali kiksu Francuske u Albaniji pa da zasjednu na vrh tabele.

Selekcija Albanije je na stadionu "Air Albania" u Tirani dočekala selekciju aktuelnog svjetskog prvaka Francuske.

Favorizirani Francuzi su bolje otvorili utakmicu i poveli su u devetoj minuti meča, a gol je postigao Corentin Tolisso. Gol za 2:0 za Francusku postigao je u 30. minuti meča Antoine Griezmann.

Istodobno se na stadionu Zimbru u Kišinjevu igrao meč Moldavije i Islanda, a gosti su slavili pobjedu rezultatom 2:1.

U konačnom poretku Francuska je lider grupe H sa 25 bodova, druga je Turska sa 23, Island na trećem mjestu ima 19, dok Albanija na četvrtom mjestu ima 13 bodova. Na dnu tabele su Andora sa četiri i Moldavija sa tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.