navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Istanbul

Turski komunalac posjetio mačku koju je spasio davanjem vještačkog disanja

Ovo je sada naša maca. Spasili smo jedan život, što bi učinio svaki savjesni građanin. Mi smo radili svoj posao i sretni smo što je sve dobro prošlo, kazao je Keskin

Objavljeno: 13.06.2019. u 15:55
get url
text

Komunalac Metin Keskin danas je u Centru za brigu o životinjama u Istanbulu posjetio mačku koju je jučer primjenom vještačkog disanja spasio iz vodene bujice u istanbulskoj regiji Pendik.

Uposlenik Komunalne službe za održavanje puteva pri Gradskoj upravi Istanbula Keskin je jučer postao pravi heroj tokom intervencije s kolegama.

- Pronašli smo mačku pored puta koja nije davala znakove života. Podigao sam je kako bi joj voda izašla iz usta, a potom sam primijenio vještačko disanje. Reanimacija je uspjela i mačka je pustila glas - kazao je Keskin.

On je danas posjetio mačku u Centru za nezbrinute životinje i kazao kako je presretan što se sve odlično završilo i što je mačka dobro.

- Ovo je sada naša maca. Spasili smo jedan život, što bi učinio svaki savjesni građanin. Mi smo radili svoj posao i sretni smo što je sve dobro prošlo - kazao je Keskin.

Veterinar Mevlut Mautalman kazao je da je spašenoj mački ukazana veterinarska pomoć i da je trenutno veoma dobro.

- Potrebno je da je tu zadržimo još 24 sata na promatranju, a onda ćemo je dati na posvajanje. Prvo ćemo pitati Komunalnu službu, a ako oni ne mognu da je posvoje, onda ćemo čekati druge zainteresirane - kazao je Mautalman.

Na upit novinara da li su odredili ime koje će dati spašenoj mački, veterinar je kazao kako to može učiniti njen spasitelj Keskin koji je kazao da je bolje da se provede neka kampanja i da mještani Istanbula izaberu njeno ime.

{$galerijaFotografija}

Turski komunalac posjetio mačku koju je spasio, 13.06.2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow