open-navfaktor-logo
search
Hvale Zmaja
Turski mediji oduševljeni Pjanićem: "Novi Zidane" i "umjetnik" za slobodnjake
Nakon što je bh. fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić prešao u redove aktuelnog turskog prvaka Bešiktaša, mediji u toj zemlji ne prestaju pisati o "transferu godine" u Turskoj.
04.09.2021. u 13:06
get url
text

Turski list Sabah piše da prelazak Pjanića u Bešiktaš izgleda poput filma, jer je bh. veznjak stigao u klub u posljednjim minutama prijelaznog roka, piše Anadolu Agency (AA).

VEZANI TEKST - Pjanić otvorio dušu: Koeman me nije poštovao, poslije sina Edina najviše volim igrati fudbal

Ovaj list detaljno opisuje kako je došlo do saradnje turskog velikana i Pjanića. Iako su bili ograničeni s vremenom, na kraju su Pjanića uspjeli registrovati i za Ligu prvaka.

Bešiktaš u Ligi prvaka igra u grupi C u kojoj su još i Sporting iz Lisabona, Borussia iz Dortmunda i Ajax iz Amsterdama. Prvi meč Lige prvaka Bešiktaš će 15. septembra igrati u Istanbulu protiv Borussije.

Sportski portal Fanatik donosi opsežan tekst o bh. veznjaku za kojeg su kazali da je "novi Zidane", te se navodi da se radi o odličnom fudbaleru koji je ranije igrao za evropske velikane Lyon, Romu, Juventus i Barcelonu. Dodaju da je Pjanić od prvih fudbalskih koraka pokazivao da se radi o "wonderkidu".

List Hurriyet piše da je Pjanić dokazana fudbalska zvijezdam, te da je on drugi po redu igrač koji je postigao najviše golova iz slobodnog udarca u posljednjih 10 sezona u Evropi, a ispred njega je po toj statistici samo Lionel Messi.

VEZANI TEKST - Koliko će zarađivati u Bešiktašu: Miralem Pjanić će primati dvije plaće

Turski list još navodi da je zbog posebne tehnike izvođenja slobodnih udaraca i efikasnosti dobio nadimak "umjetnik".

Turska televizija NTV navodi da Bešiktaš nakon dovođenja Pjanića ima "ekipu iz snova" za predstojeća takmičenja, te također napominju da se radi jednom od najboljih izvođača slobodnih udaraca u Evropi.

Jedan od najuspješnijih bh. fudbalera Pjanić, karijeru je započeo u Metzu, potom igrao za Lyon, Romu pa Juventus.

Prošle godine je prešao u Barcelonu s kojom je potpisao ugovor na četiri godine. Međutim, kako nije u kombinacijama trenera Ronalda Koemana odlučio je napustiti Nou Camp. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.