open-navfaktor-logo
search
Za 100. rođendan
Tušanj se ušminkava, u Tuzlu stiže regionalni velikan
Na početku sastanka razgovaralo se o velikom jubileju koji Sloboda ove godine obilježava, a to je stogodišnjica
13.05.2019. u 08:52
get url
text

Protekle sedmice predstavnici Slobode u Sarajevu su održali radni sastanak sa predstavnicima N/FSBiH na kojem su razgovarali o aktuelnim dešavanjima u FK Sloboda Tuzla, ali i budućim planovima i daljem unaprijeđenju takmičenja.

Sastanku, ispred N/FSBiH prisustvovali su Adnan Džemidžić, generalni sekretar, Elmir Pilav, direktor sektora za sport i Lejla Hamza, stručni saradnik za pravne poslove, dok su ispred FK Sloboda sastanku prisustvovali Sead Kozlić, predsjednik UO, Eduard Brandalik, potpredsjednik UO i Kemal Kurević, predsjednik Skupštine FK Sloboda.

Na početku sastanka razgovaralo se o velikom jubileju koji Sloboda ove godine obilježava, 100. godišnjica kluba, prilikom čega je potvrđeno da će Sloboda ovaj jubilej obilježiti utakmicom sa GNK Dinamo Zagreb. Prezentiran je plan pripreme obilježavanja stogodišnjice, prilikom čega je N/FSBiH obećao finansijsku i organizacionu podršku koja će započeti kada se uputi zvaničan protokol obilježavanja sto godina postojanja FK Sloboda Tuzla.

Tema sastanka bila su i goruća pitanja u FK Sloboda, a to je svakako proces licenciranja i Odluka Prvostepene komisije za licenciranje prilikom čega su prenesena iskustva oko problema u vezi s dobijanjem licence. Iz N/FSBiH poručili su da se posebna pažnja posveti potpisivanju ugovora sa fudbalerima, jer iz pogrešno forumilisanih ugovora, mogu nastati veliki problemi u procesu licenciranja.

Tokom sastanka razgovaralo se o generalnom stanju u klubu, a iz N/FSBiH upućena je sugestija da FK Sloboda šalje svoje predstavnike na redovne sastanke u organizaciji krovne kuće bh. fudbala. Delegacije su se dotakle i procesa oko usvajanja Zakona o sportu kao i solucije da se fudbaleri oslobode obaveza plaćanja doprinosa tako što bi se uveli u posebno kategoriju.

Na sastanku je potvrđeno da će u narednom periodu uslijediti rekonstrukcija reflektora na stadionu Tušanj, sredstvima koje je osigurala UEFA za ukupno pet klubova Premijer lige BiH među kojima je i Sloboda. U narednom periodu izvršit će se fotometrija nakon čega slijedi rekonstrukcija i stavljanje rasvjete u funkciju klase 4 što je dovoljno za igranje evropskih utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.