Otmica na Ilidži

Tužilaštvo KS zatražilo još dva mjeseca pritvora za Darija Delibašića

Objavljeno: 17.06.2019. u 10:35 Autor: M. R.

Kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti da bi Delibašić boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

FOTO: Faktor

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora Dariju Delibašiću za još dva mjeseca.

Kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti da bi Delibašić boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Kantonalni sud o Sarajevu odlučit će o ovom prijedlogu Tužilaštva nakon što Delibašiću istekne jednomjesečni pritvor 20. juna.

Podsjetimo, Delibašić se sumnjiči za umiješanost u otmicu državljanina BiH i Turske, koja se polovinom aprila dogodila na području Ilidže. 

Muškarac inicijala T.K. istražiteljima SIPA-e prijavio je da su ga otele njemu nepoznate osobe i držale preko noći zatočenog u nepoznatoj kući, gdje su ga tukli, maltretirali i opljačkali, te upućivali prijetnje njemu i njegovoj porodici. Navodno su od njega tražili da im pripremi milion maraka.

Kako je naveo u svom iskazu, sutradan ga je jedan od razbojnika izbacio iz vozila u naselju Otoka, nakon čega je otišao u SIPA-u i sve prijavio.

Nezvanično se moglo čuti da je Delibašić razbojnicima iznajmio vikendicu na području Ilidže, te da se sumnja da je imao ulogu posrednika.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije