Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva Mirza Mutevelić, nakon ispitivanja Mahira Kuldije, osumnjičenog za pokušaj ubistva Melise Mešić, koja je prije dva dana ranjena iz vatrenog oružja na Baščaršiji, od Kantonalnog suda u Sarajevu zatražio je da mu odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno nam je iz Tužilaštva.

- Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike ili prikrivanjem dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti - potvrdio je Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu KS.

Kuldija je uhapšen u noći sa sa srijede na četvrtak, a tokom krim-obrade u policiji negirao je da je pokušao ubiti Melisu Mešić.

Isto je ponovio i tokom ispitivanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Kuldija je ranije u policiji ponudio alibi.

Njegov advokat Damir Kočo danas je u sudnici kazao da je njegov branjenik izjavio da je u kritično vrijeme bio u Lutriji BiH u Zagrebačkoj ulici.

- Njegov alibi je lako provjeriti, jer Lutrija ima videonazor. Sad Tužilaštvo treba da izuzme snimak videonadzora - kazao je Kočo.

On je dodao i da njegov branjenik nije imao nikakav motiv da napadne oštećenu 42-godišnjakinju.

Tužilaštvo na današnjem ročištu nije detaljno obrazlagalo prijedlog za pritvor. 

Odluku će u naredna 24 sata donijeti sutkinja za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Rozita Šimić.