open-navfaktor-logo
search
Održano ročište
Tužilaštvo traži pritvor, Kuldija tvrdi da je u vrijeme pucnjave bio u Lutriji na Grbavici
Pritvor je predložen zbog opasnosti od ponavljanja djela, bojazni da bi mogao ometati istragu, te zbog uznemirenja javnosti 
22.11.2019. u 17:03
get url
text

Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva Mirza Mutevelić, nakon ispitivanja Mahira Kuldije, osumnjičenog za pokušaj ubistva Melise Mešić, koja je prije dva dana ranjena iz vatrenog oružja na Baščaršiji, od Kantonalnog suda u Sarajevu zatražio je da mu odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno nam je iz Tužilaštva.

- Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike ili prikrivanjem dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti - potvrdio je Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu KS.

Kuldija je uhapšen u noći sa sa srijede na četvrtak, a tokom krim-obrade u policiji negirao je da je pokušao ubiti Melisu Mešić.

Isto je ponovio i tokom ispitivanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Kuldija je ranije u policiji ponudio alibi.

Njegov advokat Damir Kočo danas je u sudnici kazao da je njegov branjenik izjavio da je u kritično vrijeme bio u Lutriji BiH u Zagrebačkoj ulici.

- Njegov alibi je lako provjeriti, jer Lutrija ima videonazor. Sad Tužilaštvo treba da izuzme snimak videonadzora - kazao je Kočo.

On je dodao i da njegov branjenik nije imao nikakav motiv da napadne oštećenu 42-godišnjakinju.

Tužilaštvo na današnjem ročištu nije detaljno obrazlagalo prijedlog za pritvor. 

Odluku će u naredna 24 sata donijeti sutkinja za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Rozita Šimić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.