Opljačkali pumpu

Tužilaštvo traži pritvor za Benjamina Spahovića i Nedima Hasića

Objavljeno: 15.03.2019. u 16:58 Autor: M. M.

Pritvor za obojicu je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, te bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo

FOTO: M. Živojević

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, nakon ispitivanja osumnjičenih, zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda da odredi jednomjesečni pritvor Benjaminu Spahoviću (22) i Nedimu Hasiću (24), koji su uhapšeni nakon policijske potjere nedugo nakon što su uz upotrebu vatrenog oružja opljačkali benzinsku pumpu u Vogošći. 

Obojici se na teret stavlja krivično djelo razbojništvo, a Hasiću i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije. 

Pritvor za obojicu je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, te bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo, potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Spahović i Hasić uhapšeni su nakon što su preksinoć oko 19.15 sati, uz prijetnju pištoljem opljačkali benzinsku pumpu u naselju Ugorsko. Nakon potjere, policija im je u blizini zgrade OHR-a na Kovačićima postavila blokadu. Oni su se svojim vozilom pokušali provući pored policijskog vozila, koje su tom prilikom oštetili, ali im to nije pošlo za rukom.

Uhapšeni nedaleko od zgrade OHR-a        FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ

Uhapšeni su i privedeni na krim-obradu, a policija je u vozilu, na kojem su bile postavljene nepripadajuće tablice, pronašla pištolj, opljačkani novac, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelom.

Policija je Spahovića sumnjičila i za paljevinu automobila Naide Kadić, koji je izgorio prije tri noći u Vogošći, a što je, prema riječima njegovog advokata Omara Mehmedbašića, odbačeno, nakon što je prošao poligraf.

Naida Kadić i njen momak Muris Hodžić pritvoreni su ranije, zajedno sa još dvije osobe, zbog paljevine automobila Mine Hadžijusufović sa kojom je Spahović u vezi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije