Slučaj zastario

Tužioci odustali od krivičnog gonjenja glumca Kevina Spaceyja

Objavljeno: 05.09.2018. u 08:21

Okružni tužilac Los Angelesa objavio je u utorak da neće krivično goniti glumca Kevina Spaceya zbog optužbi za seksualni napad iz 1992. jer je, prema zakonima te savezne države, nastupila zastara

Optužbe za seksualni napad naštetile su njegovoj karijeri

Slučaj, u kojem je žrtva danas odrasli muškarac, tužioci su preuzeli u aprilu i otada je bio u razmatranju, a pojedinosti optužbe nisu objavljene.

Ured tužioca naveo je u dokumentu da je za optužbu nastupila zastara i da stoga neće pokretati postupak.

Spacey nije bio dostupan za komentar, prenose američki mediji.

Posljednji film tog dvostrukog oskarovca doživio je potpuni fijasko kada je tokom prvog vikenda prikazivanja od prodaje kino-ulaznica u 11 kino-dvorana "zaradio" samo 618 dolara. "Billionaire Boys Club" je snimljen 2015. po istinitoj priči. Riječ je o grupi mladića koji su osamdesetih godina prošlog stoljeća organizirali klub želeći se na brzinu obogatiti na prevarama.

Film, snimljen prije skandala sa Spaceyem, režirao je James Cox, a uz Kevina u njemu glume Emma Roberts, Ansel Elgort, Suki Waterhouse i Taron Egerton. Spacey je u filmu utjelovio Rona Levina, homoseksualca ubijenog nakon što je prevario grupu ljudi. 

Reditelj Ridley Scott je nešto više od mjesec dana prije premijere iz filma "All The Money In The World" uklonio sve scene koje je snimio Spacey, a njegovu ulogu preuzeo je Christopher Plummer. 

Nakon niza optužbi da je seksualno uznemiravao puno mlađe kolege, Spaceyu su otkazali suradnju i na Netflixovoj hit seriji "Kuća od karata".

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije